A faun próbája

Log de le noble satyr

emlékképek és jéglabirintus

Te vagy az, José? Régen láttalak

Nem emlékszem, miről álmodtam a barlang csillagos ege alatt, de mikor felkeltem, már egészen más volt a környezet, mint amire emlékeztem. A barlangban lévő természet… felébredt, vagy legalábbis nem tudok rá megfelelőbb szóval szolgálni. Madarak, virágok, színes bogarak, élettel teli levelek, ilyesmi.
Emmát egy apró kavernánál találtam meg, aminek vizét, úgy tűnt, épp simogatta. A vízben fényes buborékok keringtek a lány keze körül, amire rákérdezve kiderül, hogy azok az emlékei, amik azalatt a 4-5 nap alatt tértek hozzá vissza, ameddig aludtam. 4-5 napig… Na mindegy.

Az emlékeket nekem is megmutatta, amiből kiderült, hogy valóban sokkal idősebb, mint aminek tűnik, de még annál is, mint aminek eddig hittem. A képek tanulsága szerint ráadásul nem is igazán olyasfajta tündér, amilyenről valaha hallottam – nem is csoda, mert mint mondta, az első emlékképei még Arcadiából valók azelőtt, hogy annak kapuit bezárták volna.
Láttam, ahogy próbált az emberek között közlekedni, élni és beszélni velük, de ahogy egyre elszürkült az emberek egykor színes világa, rájött valami titokra és, ahogy később elmesélte, fellázadt az arcadiai tündérek ellen, akik visszaéltek azzal az erővel, amit ő Áramlásnak nevezett.

Mesélt erről az Áramlásról; olyan, mintha egy fa gyökerei az emberekből erednének és a lombjai között rejtőzne a tündérek elveszett országa. Mint elmondta, ennek a fának segítségével, a kapuk bezárásával az arcadiai tündérek képesek kiélvezni az Áramlás erejét anélkül, hogy azért bármit is kellene tenniük. A hasonlata megihletett, így fogtam a gitárom és játszottam rajta, ami eszembe jutott.
Ezzel valami változást indítottam el, aminek eredményeként mind Emma, mind én megváltoztunk kissé. Én úgy éreztem, erősebb, szívósabb lettem és az alkarom és mellkasom kicsit fa-szerűbb lett. Még ropog is, elég cool.
Emma szerint úgy tűnik, én is kezdek ráérezni, hogy hogyan is kellene használni a tehetségemet, ezért máris eljött az idő, hogy kiszabadítsuk a mesterét, aki annak idején az Áramlásról tanította őt.
Ezzel a mesterrel együtt vettek részt a lázadásban az arcadiaiakkal szemben, míg a vén troll előkészített valami rituálét, Emma és más tündérek és emberek harcolni akartak volna. A lány szerint valaki elárulta őket, mert a támadóik pontosan tudták, hogy hol tartózkodtak, őt és más tündéreket leláncolták, az embereket pedig ki tudja, miféle rémálmok és árnyak támadták meg. Ezt a troll mestert kellett most kiszabadítanunk.

Egy mágikus térképtekercs segítségével valahogy átutaztunk valami általam teljesen ismeretlen módon (habár ezen annyira nem tudtam meglepődni) egy fagyos álomba. Itt hamarosan egy jégből épített labirintusba kerültünk, ahol egy jégcsap megsúgta, merre találjuk a labirintus királyát, vagyis, Emma szerint, a trollt.
A királyt pár denevér is őrizte, akiket újonnan felfedezett képességekkel képes voltam lekötözni és szinte sértetlenül eljutottunk az útvesztő közepébe, ahol a lánnyal közösen lebontottunk egy erőfalat, ami az utunkat állta. A központban egy fagyott trollt láttunk, aki hozzá volt kötve egy obeliszkhez.
Amilyen gyorsan tudtam, eloldoztam és Emma megfordította a világot körülöttünk – újra a barlangban voltunk.

Itt egy forró fürdő volt az első dolgom, amivel foglalkoztam. A fürdő kényelmében végiggondoltam azokat a képeket, amiket még korábban láttam (a különös formájú szatírokkal, a májusfával, a zenével, az érkező sötétséggel) és… elkezdtek kis emlékbuborékok formálódni a vízben és fölötte a gőzölgő levegőben.
Emma úgy vélte, hogy kezdek ráérezni, hogy hogy kell használni az erőmet. Én meg úgy véltem, hogy ideje az erőmet más területen is kipróbálni. Végre ismét szeretkeztünk – és újra felizzottak a jelek a testeinken. Mindketten hullafáradtan aludtunk el…

… hogy aztán arra keljek fel egy pillanattal később, hogy valaki a fenti mondatokkal fogad. Baaaazd…

Comments

celiahna rufus_DM

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.