A faun próbája

Log de le satyr

A lázadók hercegnője és a fókusztetoválások

A könyvtárba hamar bejutottam, csak egy kis apróságra volt hozzá szükség: betörtem egy emeleti ablakot. Odabenn egy ideig csak elveszettem nézelődtem, de aztán egy megérzés és némi szerencse (?) a kezembe sodort egy ógörög szótárat és valami furcsa karaktersorozatot egy cetlin, amit később a faunos, avagy szatír szóval sikerült azonosítanom. Ezen kívül begyűjtöttem még pár görög regés könyvet és egy vallásokkal foglalkozó kötetet és leléptem.

Visszafelé egy egérke szólított meg kb félúton haza. Kicsit meglepődtem, főleg, mikor beoltott. Mint kiderült, teljesen elcsesztem a dolgot Emmával a Royal Lionban és azért kezd átalakulni. Ahelyett, hogy eltéptem volna a láncait, csak újakat fontam.

Nem nagyon értettem, inkább visszamentünk és ittam egy kicsit, de aztán megelégeltem az egérke folytonos torzsalkodását. Én nem akartam Emmát rabságba taszítani, de úgy fest, hogy azáltal, hogy a Lionban szeretkező párral foglalkoztam, amikot ő a falikárpitot akarta kinyitni, elcsesztem a dolgot. Elvileg valami kiválasztott volnék, aki felszabadíthatná az egész várost és persze mindenekelőtt a lázadók hercegnőjét, Emmát a béklyókból.

A lopott könyvekben kb egy teljes napot olvastam, így mire Emma vagy húsz óra alvás után felkelt, már tudtam a hátán lévő jel bizonyos funkcióiról. Összeraktam, hogy ez a jel az, ami a bilincseit fogja és ezen keresztül tud megszabadulni is. A jel egyszerre lehet jó és rossz is, hát elhatároztam, hogy jóra használom.

Na ez már tetszett. Az elhatározásom miatt melegedni kezdett a mellkasom, kezd rajta is megjelenni az Emma-féle jel. Alkoholos filccel körberajzoltam és felkeltettem Emmát, akit néhány, kifejezetten rá irányított kérdéssel képes voltam ténylegesen felébreszteni.

Vagyis… úgy beszélgettem vele, hogy rákényszerítettem, hogy ő hozzon döntést és ne az én kiszolgálásomon ügyködjön. A jel erre kirajzolódott a hátán, én meg körberajzoltam. Az egész valóság megremegett. Még pár ilyen próbálkozás után Emma végleg lerázta magáról az aranyozott, göndör hajat és a dinnyecsöcsöket.

Ezüst haj, ezüst szem, vékony arc, kisebb mellek, riadt tekintet… Aztán nekilátott, hogy megszabaduljunk. Az ablakhoz lépett és, mintha egyszerű szövet volna, kirajzolt mindenféle, egymást keresztező mintákat az egész valóságban, én meg csak lestem.

Főleg, mikor a padlót is mintázattá sodorta és az egyszer csak megnyílt alattunk. Egy tisztásra kerültünk, ahol lefektettem, ő meg azt mondta, ha itt megtalálnak 3 napon belül, rettenetes és hosszú halálunk lesz, mint a múltkor is. Meglepődött, hogy 2016 az év, azt hitte, tréfálok valamivel. Megnyugtattam (volna), hogy meg tudom védeni, erre összekulcsolta az ujjait az enyémekkel és egy percen belül olyan fáradtság lett úrrá rajtam, hogy szinte azonnal be is aludtam.

Vajon mit hoz majd az ébredésem? Pontosan hová hozott Emma mágiája? Vajon mi a valódi neve? Milyen lesz az előttem álló három nap?
Hirtelen csak ennyi kérdés… ja,, igen, még egy. Mi a fasz történik körülöttem? :)

Comments

celiahna MartonFekete

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.