A faun próbája

Eddig történt - 3. rész

Emma háza

José kilépve Emma lakásából elindult, hogy kicsit körülnézzen Emma házában. Mivel a lány az első emeleten lakik, felfelé indult és azt tapasztalta, hogy az ajtók igen hasonlóak és emeletről emeletre ugyanúgy helyezkednek el.

Fentebb bekopogtatott egy lakásba és egy háziasszony beinvitálta. A lakás takaros, tiszta és szépen rendezett volt, bár kicsit elavult divatot követett. A konyhából áradó illatok lehengerlően finomak voltak, a ház asszonya pedig szívélyesen invitálta beljebb a fiút. Belépve a konyhába minden polcon süteményeket, frissen sütött pékárut és egyéb finomságokat talált, melyből kapott enni és elvinni is. Közben megismerkedett a nővel, aki a névtábla alapján Mary Watts lehetett. Megtudta, hogy az asszony ideje jelentős részét sütéssel-főzéssel tölti otthon és férjét eagerly várja vissza, rettegve attól, hogy esetleg egyedül marad és férje megcsalja.

A találkozás után még néhány szintet ellenőrzött, de sehova nem kopogtatott be, inkább az étkekkel megrakodva visszatért a lakásba, a még alvó lányhoz. Letette az ételeket, rövid időre hazatért, majd vissza Emmához.

A lány ébredés és étkezés után kinyitotta az ajtót, ami eddig nem is látszott a falon és José megismerhette a szobát, ahova vezetett. A helyiség hatalmas és tágas; falai, plafonja és a padló is fehér és nagyon tiszta. Ami pedig a berendezéseket illeti: ruhatartó sínekről lógó tömérdek ruhán kívül más nincs a szobában. A ruhák sokféle kort és stílust idéznek, némelyiken a használat egyértelmű nyomai láthatóak (szakításnyomok, vérfolt…), mások sosem hordottnak tűntek. Emma ezen az éjszakán egy bordó miniruhát választott és haját máshogy igazítva ezúttal a tegnapinál évekkel idősebbnek tűnő fiatal nőként távozott a szobából.

José megvizsgálva a szobát még egy különlegességet megfigyelt: vékony, csak a mágiát ismerő szem számára látható szálak futnak végig a falakon és lógnak le indákként a plafonról. Kifelé menet megfigyelte, hogy a lakásban is akadnak ilyen szálak, bár az eredetüket nem találta meg. Ezután gondosabban megfigyelve Emmát, azt találta, hogy egyes szálak valamilyen módon a testéhez kötődnek.

José felvetésére a vacsora után Mary férje után indultak, annak munkahelyére.

Comments

celiahna celiahna

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.