A faun próbája

Eddig történt - 2. rész

Emma lakásában

Az ébredés után José úgy döntött, hogy körülnéz a lakásban – különösen miután látta, hogy éjjel gyújtott tüze és azzal együtt az érzelmek is mind kiürültek a szobából.

Éredéskor látta, hogy Emma még nem ébredt fel és jelét sem mutatta annak, hogy ébredni készülne, így körülnézett a lakásban.

Egy apró kamrában dobozokat talált, melyek régi iratokkal és gombokkal voltak tele – ő pedig megszólította az egyik gombocskát. A tárgy – mint kiderült, egy plüssmackó korábbi orra – mesélt neki a lány korábbi életéről.

Röviden:
A mackót, amihez az orr tartozott elemésztette valamilyen erő, mely a lány körül hatással van életének elemeire – érzelmeket szív el. Emma többször vitt már haza hasonló mackókat, de egy-két éjszaka után mindből csak az orr maradt – ezek kerültek a dobozokba néhány régi irattal együtt. Az orr elmondta még azt is, hogy korábban babák, más gyermekjátékok is voltak, ezekből legfeljebb a szemek, gombok maradtak meg. Az is tőle derült ki, hogy korábban Emma máshol is lakott – valahol Európában talán. José eltette a gombot.

A dobozok némelyikében idegen nyelveken írott, hivatalosnak tűnő papírok is voltak – fiatal nők iratai. Ezek a megsárgult, régi dokumentumok régóta gyülekezhettek itt – a századforduló előttről is akadt papír.

A kamra átnézése után kiment a lakásból és körülnézett a házban.

Comments

celiahna celiahna

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.